Prijavnica za kuharje

Golažijada Mozirje 2024

Prijavnica za kuharsko skupino

Z izpolnjeno prijavnico izjavljam, da sem seznanjen z pravili tekmovanja.

PRAVILA ZA TEKMOVALCE

Dragi tekmovalci.

Ob prijavi ste  bili seznanjeni, da vam za pripravo vašega izvrstnega GOLAŽ-a nudimo naslednje sestavine :

  • 3 kg mesa za golaž,
  • 3 kg čebule,
  • začimbe našega sponzorja Kotányi.

Poleg sestavin imate na voljo tudi 1/2 označene stojnice, 30 žemelj, 30 skodelic, 30 žlic ter nekaj sponzorskega materiala. Mizo za pripravo hrane si priskrbi ekipa sama.

Vsaka ekipa iz dobljenih sestavin in svojih »skrivnih« začimb pripravi cca. 30 degustacijskih porcij golaža. Po razglasitvi zmagovalcev se posamezne porcije golaža razdelijo med obiskovalce. Posamezna skupina lahko za njihov degustacijski golaž pobira prostovoljne prispevke, za katere si mora sama priskrbeti označen mošnjiček.

Vsaka skupina izžreba svojo tekmovalno številko pod katero tekmuje v dveh izvodih. En izvod številke priloži ob izdaji golaža komisiji, z drugim izvodom pa se legitimira ob razglasitvi zmagovalnih golažov. Tekmovalna številka mora biti ves čas tekmovanja skrivnost skupine, ker le tako lahko zagotovimo popolnoma nepristransko ocenjevanje z strani komisije.

Vsaka ekipa, poklicana po mikrofonu, prinese v ocenjevalni šotor eno simbolično porcijo golaža, ki zajema največ dva majhna koščka mesa in polovico male zajemalke golaža. Ocenjevalci golaž namreč ocenjevalci samo pokusijo.

Vsaka tekmovalna ekipa se naj zaveda, da je prireditev v prvi vrsti druženje, ne samo tekmovanje. Četudi golaž končne zmagovalne ekipe ne bo vaš favorit, naj vas opozorimo na visoko število tekmovalnih ekip. Tako kot imajo vsake oči svojega »malarja« ima tudi vsak okus nekoliko drugačen. Da pa bi okus vseeno ustrezal standardom, smo za vas v ocenjevalno komisijo povabili tri poznavalce Slovenskega golaža.

Prijava ekipe je veljavna šele s plačilom prijavnine!

Prijavnina za prireditev znaša 40,00 EUR in in jo je potrebno poravnati ob prijavi. V primeru neudeležbe na tekmovanju se tekmovalni ekipi prijavnina ne vrne.
Prijave in plačilo štartnine je mogoče do 20.05.2024

Podatki za plačilo prijavnine:

Društvo Pust Mozirski
Šmihelska cesta 2
Mozirje
TRR: SI56 0400 1004 8628 417
Sklic: 99
Namen: prijavnina + ime prijavljene skupine

Skozi celotno prireditev velja stroga prepoved točenja pijače obiskovalcem. V ta namen bodo šanki polni prijaznih natakaric in žlahtne kapljice.
V primeru nespoštovanja tega pravila bo ekipa sankcionirana z odbitkom 10 točk pri ocenjevanju golaža.
Strogo je prepovedano prodajati golaž za denar. V primeru, da ga proda in ga pri tem zaloti tržna inšpekcija, tekmovalec sam nosi vse stroške, ki nastanejo njemu in tudi organizatorju.

  • Poleg kuharskih mojstrov bodo za našo skupino nastopili še (napisati v primeru če ima skupina svojega glasbenika, komedijanta, predstavitveno skupino, …)

Če raje izpolnjujete prijavo na papirju:
Prijavnica za kuharske skupine (.doc)

Posebno prijavnico za glasbenike najdete tukaj >

Dodatne informacije: